Acro Act Lab

TRIKO CIRKUS TEATAR objavljuje upis u ACRO ACT LAB 2017/2018
ACRO ACT LAB jedinstvena je prilikama zračnim akrobatima da u profesinalno opremljenoj i dovoljno visokoj kazališnoj dvorani na redovitoj bazi treniraju, istražuju svoju vještinu i razvijaju svoju akrobatsku točku uz pomoć voditeljice, gostujućih suradnika (koreografa, redatelja, dramaturga, glzbenika) i ostalih sudionika.
Napominjemo da ova radionica nije namijenjena početnicima, već akrobatima koji svoje već prije stečeno znanje žele dovesti na jedan viši i tjelesni i umjetnički nivo.

Na raspolaganju nam je velika dvorana KUC-a Travno, dugogodišnjeg partnera Triko Cirkus Teatra četvrtkom od 17-19 sati.
Nakon zajedničkog intenzivnog zagrijavanja, te zagrijavanja na akrobatskim spravama, slijedi «glancanje» tehnike, te improvizacije.
Satovi će ispočetka biti tematski orijentirani na tehničke akrobatske elemente, kako bi se stvorila potrebna baza, čistoća pokreta i zajednički žargon, dakle, trudit ćemo se odmaknuti od osobne interpretacije, kako bi se doveli u psiho fizički balans u zraku.
Nakon usvajanja određenog zajedničkog jezika, početi ćemo s improvizacijama na određenu temu, te dalje razvijati vlastite točke. Tu ćemo se koncentrirati na sve aspekte scenske izvedbe, od unutarnje dramaturgije točke, do izbora idealne glazbe, kostimografije i ostalih elemenata koji budu potrebni. Individualan pristup osigurat će svim polaznicima da iz ponuđenih osobnih ideja naprave suvislu i samostalnu akrobatsku točku ili kratku predstavu.
Točke će biti javno izvedene na kraju radnog procesa u jednom GALA CABARET SHOW-u u profesionalnim kazališni uvjetima.
Osim akrobatskog, ova radionica svim polaznicima će kroz igre i improvizacije nuditi i stjecanje osjećaja za scensku izvedbu, te nezaobilaznu senzaciju prisutnosti, postojanosti tu i sada sa svojom publikom.

Tehnike koje ćemo proučavati (sve ili samo neku po izboru) su: svila, trapez, cloud swing, uže i ring

Program će voditi i koordinirati Iva Peter-Dragan, uz povremeno gostujuće voditelje.

Minimalna donacija: 200kn mjesečno/ drop in 65kn po terminu (što ne preporučamo zbog dinamike rada, ali ako netko baš inzistira…)

Ograničen broj polaznika!

Prijave na: iva.peter@cirkusanti.hr

• polaznik može postati onaj koji ispunjava slijedeće uvjete: zna najmanje tri načina penjanja, od čega je jedan naglavačke, može napraviti ključ i škare bez problema zatvorenih očiju, može izvesti nekoliko figura za redom na svili bez silaska sa svile u minimalnom trajanju 3 minute
• ukoliko ne radite svilu već jedan od druhih navedenih aparatusa, potrebno moći izvesti nekoliko figura za redom na svili bez silaska sa svile u minimalnom trajanju 3 minute

UZRAST: od 3. razreda srednje škole nadalje, gornje granice nema 🙂

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *