10. MEĐUNARODNA AKROBATSKA KONVENCIJA

10. Međunarodna akrobatska konvencija održat će se ove godine u Hrvatskoj, u gradu Skradinu, od 24.6.-1.7.2017.

Za vas dovodimo najbolje europske i svjetske akrobatske pedagoge u disciplinama kao što su akrobalans, akroyoga, stojevima i slično. Kroz svijet začudnih figura i vrhunskih akrobatskih izazova vodit će nas:

Konvencija nudi hostelski smještaj i hranu za sve dane, te poseban izlet u NP Krka uz treniranje ispod slapova, te veliki završni Gala show.

Glavne radionice održavat će se u odlično opremljenom prostoru Scaradona parka u Skradinu.

Ovaj susret suorganiziraju i Grad Skradin, Turistička zajednica Grada Skradina, te NP Krka.

Projekt Međunarodne akrobatske konvencije pokrenuli smo u suradnji s njemačkim i nizozemskim akrobatima 2008. godine, te je prvi IAC (Internacional Acrobatic Convention)  održan u Korčuli. Tamo je 120 akrobata iz cijelog svijeta razmjenjivalo vještine i iskustva, a osim zatvorenog dijela konvencije, svakodnevno su se održavale i otvorene radionice za zainteresirano građanstvo, turiste i djecu, te veliki završni cirkuski show u centru Korčule koji je okupio veliki broj gledatelja, kako domaćih, tako i stranih.

U početku je zamisao bila da se svake godine konvencija održi u nekoj drugoj zemlji. To se i ostvarilo. U posljednjih devet godina konvencija se održala dva puta u Francuskoj, te po jedan put u Finskoj, Danskoj, Švedskoj, Mađarskoj, Italiji i Nizozemskoj. Više na stranici konvencije: http://acrobatics.nl

Za 2017. godinu odabrana je ponovno Hrvatska, s obzirom da je to 10. IAC, pa se vraćamo u zemlju gdje je 2008. godine sve i započelo.

Triko Cirkus Teatar će biti organizator – domaćin, što je za nas ogromno priznanje s obzirom da se radi o velikom broju ljudi, vrhunskih akrobatskih pedagoga koji će voditi radionice, vrhunskih akrobata i onih koji se akrobatikom bave rekreativno i to iz cijelog svijeta.