ZIMSKI SEMESTAR TRIKO CIRKUS TEATRA

Zimski semestar ciklus je cirkuskih radionica, cirkuski ciklus, koji u Zagreb dovodi imanentne cirkuske pedagoge iz cijelog svijeta, te naše cirkuske pedagoge, kako bi cirkuskim artistima u potrazi za usavršavanjem pružili mogućnost edukacije tu na našem terenu, gdje još ne postoji nikakav oblik cirkuske akademije!

To je prvi korak ka ustrojstvu sustavnog školovanja cirkuskih artista na ovim našim područjima!

Zimski semestar obuhvaća 1 konvenciju i 6 radionica cirkuskih vještina i klaunerije:

Akrobalans – dinamične i plesne sekvence

Radionica stavlja fokus na duo akrobatske figure u pokretu, različita dizanja partnera s poda i spuštanja kroz akrobalans figure, plesne akrobalans sekvence…. Za sudjelovanje na radionici, potrebno je poznavanje osnova tehnika akrobalansa (zvijezda, visoki i niski flying, stajanje u rukama na ležećoj bazi….)

– zainteresirani se mogu prijaviti u paru ili solo

– voditelji: Laura Manninen i Antti Leinonen, SIRKUS MAGENTA (sirkusmagenta.fi)

27.-29.10.2016.

Zračne akrobacije: ring, svila, hammock

Diegi dolazi s nama podijeliti svoje četrnaestogodišnje akrobatsko i glumačko iskutvo. Ovaj rođeni Kolumbijac s Londonskom adresom izvodi na  pozornicama diljem svijeta. Radionica kao okosnicu uzima tri navedena aparatusa i dalje istražuje razne mogućnosti, formu i strukturu zračne koreografije.

– voditelj: Diego Fernando Martinez, DIEGO CIRCUS

www.diegocircus.com

7.-9.11.2016. KUC TRAVNO

Kineski jarbol

Radionica poučava osnove rada na akrobatskom jarbolu, kako u zraku, tako i podne plesne sekvence koje su u dijalogu sa šipkom.

Za sudjelovanje na radionici ne trebate imati osnove poznavanja te discipline, ali se podrazumijeva određena fizička spremnost (koju ste stekli recimo trenirajući svilu ili slične zračne discipline).

– voditelj: Jorge Albuerne, ZIRKUS FRAK

9.-17.11.2016. KUC TRAVO/ZMAJEVO GNIJEZDO

Klaunska platforma – Master class (zatvorena radionica)

Radionica je namijenjena polaznicima koji su već prošli neku od radionica Lee Delong, te ih je voditeljica odabrala za daljnju edukaciju.

Na kraju radionice bit će izveden KLAUNSKI CABARET u sklopu Festivala Novog Cirkusa, 17. i 19.11. u 20h, a 18.11. u 22h, u ZMAJEVOM GNIJEZDU (Mala Scena, Medveščak 2)

– voditeljica i redateljica: Lee Delong

9.-11.12.2016. KUC TRAVNO

Akrobalans – Trio figure za sve i H2H za spremne 🙂

“Akrobalans je balansiranje jedne ili više osoba, na jednoj ili više drugih osoba, sa ili bez pomoćnih objekata!” opis je ove akrobatske vještine iz pera voditelja!  Program će obuhvatiti H2H, za što vam treba određeno predznjanje (balansiranje letaća u zvijezdi bez dodirivanja ruku minimalno 30 sekundi), i,  za zainteresirane početnike  i zaljubljenike u figure s više letaća/baza, počavat će se i takve zanimljive figure i sekvence (potrebno predznanje je dobar stoj na glavi i solidan flying).

– voditelj: Hugo Hanssen

Hugo je dugogodišnji akrobalans pedagog. Osmislio je i sakupio bazu akrobatskih figura na internetu  –  www.truuk.nl

9.-11.12. KUC TRAVNO/DZIU MEDIKA

2. hrvatska žonglerska konvencija

  • voditelj: Miguel Gigosos Ronda
  • Voditelj Miguel je rođen 1988. godine u Španjolskoj – u mladosti se bavio skejtanjem, slikanje i studijama fizike. Kada se okrenuo cirkusu, obrazovanje je stekao u cirkuskim školama u Lyonu i „Le Lido“ u Toulouseu – i dodatno ga obogatio u svom istraživanju s mentorom Irisom. Miguel žonglira na drugačiji način, kombinirajući svoja iskustva s kontorcionizmom, kreira potpuno novi svijet… Radionica će se fokusirati na unutarnji pogled njegove vizije žongliranja.

    Ove godine pružamo tri stipendije – napišite motivacijsko pismo i besplatno pohađajte radionicu. Rok za slanje pisma: 1.12.2016.

12.-14.1.2017. KUC TRAVNO

Zračne akrobacije: trapez, svila, ring

Radionica nudi usavršavanje tehnike na trapezu i svili, te istraživanje pokreta i scenske improvizacije u dijalogu sa zračnim aparatusima.

Vladimir Ježić hrvatski je cirkuski umjetnik koji se obrazovao u školi za cirkusku umjetnost Cirko Vertigo u Italiji gdje je i diplomirao.

– voditelj: Vladimir Ježić, CIRKO VERTIGO

Zainteresirani sudionici plaćaju participaciju za radionice, a moguće je ostvariti popust za sudjelovanje u tri i više radionica.

Zimski semestar ostvaren je u skoplu projekata Klaunska platforma 2016. i Kulturna razmjena: Intenzivne cirkuske radionice, te potporu Grada Zagreba, MInistarstva kulture RH, Zmajevog gnijezda, KUC-a Travno, DZIU Medika i umjetnika Marka Dješke.

www.cirkusanti.hr                www.trikocirkusteatar.com