CIRKUS EXPRESS: Palac Sim, Palac Tam

Priča je to o palcima dječaka Darka koji se kroz njegovo odrastanje često svađaju, čineći tako dječaka podijeljenog na dva pola.
ULAZNICE:

 

Otkačena i maštovita priča o vrckavim i svadljivim palcima jednog Darka, ispričana kroz još otkačeniju formu TJELESNOG LUTKARSTVA i tjelesnih perkusija.
Predstavama za djecu i mlade ne smije se pristupati olako. Umjetnost koju im pružamo mora biti dobro promišljena, na visokoj estetskoj razini, a opet jednostavna i dobro usklađena i prilagođena njihovoj dobi. CILJ OVE PREDSTAVE je predstaviti djeci mogućnosti igre bez igračaka i bez ekrana na kojima inače provode većinu slobodnog vremena. Mogućnosti koje pružaju osnovni alati za igru – ruke, noge, lice, tijelo, glas. Cilj je POTAKNUTI DJECU da sama eksperimentiraju i ISTRAŽUJU MOGUĆNOSTI koje im pruža takva igra.

Predstavu nastalu prema nagrađivanom tekstu ilustrirane pripovijetke Silvije Šesto „Palac Sim Palac Tam“ glumac priča ne samo riječima već i različitim drugim sredstvima pripovijedanja, od kojih dominira upotreba ritma kroz tehniku TJELESNIH PERKUSIJA, tzv. “body percussion”. Tolerancija, različitosti, potreba za sjedinjavanjem, pobjeđivanje osobnih previranja, prijateljstvo, zajedništvo, samo su neke od tema kojima se ovaj slojeviti tekst bavi.

Tekst: Silvija Šesto

Igra: Igor Baksa

Režija: Davor Dokleja

Dramatizacija: Igor Baksa

Glazba/ritam: Nikola Švenda

Produkcija: Mali Teatar

TRIKO CIRKUS TEATAR

OIB: 33733702301
IBAN: HR7924020061100612210

KONTAKT

099 4437007
099 6605695

trikocirkus@gmail.com
iva. peter@cirkusanti. hr

SJEDIŠTE

Cerjani 19
Gornji Trpuci
10253 Zagreb

STUDIO

Vlaška 92
10 000 Zagreb