Mistero Buffo

U furioznih sat vremena glumac harlekinsko-klaunovskim zavođenjem izaziva svoju vještinu prizivajući putujuće glumce Srednjeg vijeka.

Ovaj tekst nobelovca Daria Foa jedan je od najvećih glumačkih izazova. U furioznih sat vremena glumac harlekinsko-klaunovskim zavođenjem izaziva svoju vještinu prizivajući putujuće glumce Srednjeg vijeka. Njihove monologe Dario Fo je prikupio i obogatio, davši glumcu zadatak da žonglira kroz desetine likova dok u jednoj ruci drži komediju, a u drugoj tragediju. Lucidno i beskompromisno secirajući odnos malog čovjeka i autoriteta, poigrava se biblijskim motivima iz kolektivnog imaginarija zapadne civilizacije, izvrćući poznate priče o svecima (misterije). Pretvarajući ih u smiješne misterije (mistero buffo), razotkriva licemjerstvo i našu potrebu da slijepo vjerujemo prebacujući odgovornost drugima.

Lee Delong je sjajan poznavatelj glumačkog imaginarija svijeta Daria Foa, a Dražen Šivak idealan glumac za virtuoznost i radost igre potrebne za ovaj glumački vrtuljak. Reakcije javnosti i struke to samo potvrđuju (Zlatna maska za najboljeg glumca na ArtTrema festu u Rumi i Specijalna nagrada na Festivalu malih scena i monodrame u Sarajevu).

Redateljica: Lee Delong
Prevoditeljica: Tatjana Peruško

Igra: Dražen Šivak

Glazbenik: Igor Dorotić

Svjetlo: Vesna Kolarec
Vizuala: Klarxy
Producent: Grupa
Koproducent: Triko Cirkus Teatar

TRIKO CIRKUS TEATAR

OIB: 33733702301
IBAN: HR7924020061100612210

KONTAKT

099 4437007
099 6605695

trikocirkus@gmail.com
iva. peter@cirkusanti. hr

SJEDIŠTE

Cerjani 19
Gornji Trpuci
10253 Zagreb

STUDIO

Vlaška 92
10 000 Zagreb