Zaboravi na Dulcineu

Predstava nastavlja istraživačku igru započetu u Klaunu u Kanonu u kojoj fluidnu figuru kazališnog klauna puštamo da kroči tvrdoukoričenim izdanjima kanonske literature.
ULAZNICE:

Predstava nastavlja istraživačku igru započetu u Klaunu u Kanonu u kojoj fluidnu figuru kazališnog klauna puštamo da kroči tvrdoukoričenim izdanjima kanonske literature. Tako dovedeni u suodnos i klaun i klasik prepoznaju ono što ih veže: besmrtnost kao modus postojanja (poznato je-  ni klauna ni klasika nikad ne zahvaća konačnost smrti),  ali i isti predmet interesa- ono suštinski ljudsko.  Dekonstrukcija klasičnih tekstova- od Shakespearea do Šenoe- ovdje je primarno ludističkog nadahnuća, klaun se s tekstom igra, kao s kockama, koje  rastavlja i ponovno sastavlja, kao što to čini dijete, nevino i bez druge primisli osim užitka u igri.

Zaboravi na Dulcineu žanrovski ostaje neopredijeljena- izabire u isto vrijeme biti fizički teatar, mjuzikl, govorno kazalište, klaunski cabaret…i još ponešto.

  • autor fotografija: jasenko rasol

 

 

Režiju i koncept potpisuje Lee Delong, američko- francuska glumica, redateljica i profesorica klaunerije koja je sa svojim dosadašnjim predstavama ( Mistero Buffo, Slavuj, Tri i pol sestre, Crna Petra) već poznata i priznata na našoj kazališnoj sceni.

Dramaturginja je Marija Antić, kompozitorica je Davorka Horvat, a igraju Iva Peter Dragan, Nikolina Majdak, Davorka Horvat i Rok Jurčić.

Koprodukcija Triko Cirkus Teatar, CirkPozor i Umjetnička organizacija Canta.

 

Tim:

Režija i koncept: Lee Delong

Igraju: Davorka Horvat, Iva Peter Dragan, Nikolina Majdak, Rok Juričić

 

Dramaturgija: Marija Antić

Glazba: Davorka Horvat

Kostimi: Hana Letica

Izrada scenografije: Nebojša Jelačić

Dizajn svjetla: Milan Kovačević

Dizajn plakata: Marko Dješka

Predstava je sufinancirana sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Grada Zagreba, te zaklade Kultura nova.

PROGRAMSKI LETAK

TRIKO CIRKUS TEATAR

OIB: 33733702301
IBAN: HR7924020061100612210

KONTAKT

099 4437007
099 6605695

trikocirkus@gmail.com
iva. peter@cirkusanti. hr

SJEDIŠTE

Cerjani 19
Gornji Trpuci
10253 Zagreb

STUDIO

Vlaška 92
10 000 Zagreb